Carmen (12 jaar) is een rustige, vrolijke scholier uit Parkwijk. Ze zingt, danst, acteert en beoefent Aikido. En ze mediteert.
“Mijn vader kwam ineens met transcendente meditatie en ik ging een keer mee naar het centrum. Ik vond het echt heel erg fijn en voelde me helemaal ‘zen’ toen ik uit de meditatie kwam.”

OGEN DICHT

“Je wordt er heel rustig van en je kunt je beter concentreren. Je gaat gewoon zitten en door de speciale TM-techniek word je vanzelf rustig, zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Ik doe het gewoon thuis; ’s ochtends vaak in mijn bed, ‘s avonds met mijn broer en mijn ouders samen.”

CENTRUM

“Hoewel we meestal gewoon thuis mediteren, gaan we soms wel eens terug naar het centrum omdat het zo’n fijne plek is. Je bent er altijd welkom en je komt er makkelijk tot rust. Het ruikt er ook fantastisch!”

MAKKELIJK

“Vriendjes en vriendinnen vinden het niet gek en zijn geïnteresseerd. Ze vragen: ‘Hoe doe je dat dan? Is het iets voor mij?’ Ik denk ook wel dat iedereen het kan en dat het zin heeft. Het is ook makkelijk om te leren, maar het hangt van de persoon af. Je moet natuurlijk wel even rustig kunnen zijn. Maar je leert er zoveel makkelijker door, ik merk het op school, maar bijvoorbeeld ook met Aikido.”

SCHOOL

“Het zou goed zijn als er op school meer ruimte voor zou komen. Voordat een toets begint, val ik ook even terug op de meditatietechniek om rustig te worden. Mijn broer had moeite met wiskunde. Door eventjes de mantra te gebruiken voor de toetsen ging het ineens veel beter. “

Ook Gerda en Ton van Centrum Transcendente Meditatie in De Meern pleiten voor meer aandacht op scholen voor deze meditatievorm.
“Tijdens de groei is het erg belangrijk dat je in een rustige, veilige omgeving bent. Door de TM-techniek raak je steeds meer bekend met de immense stilte binnenin je. Als alle kinderen in de klas dat twee keer per dag samen doen, wordt de atmosfeer spontaan harmonieuzer en komt creativiteit tot bloei. Met name in Zuid-Amerika zijn er talloze scholen die TM beoefenen in de klas, maar ook in Nederland komt er steeds meer aandacht voor. Ook de kinderen die bij ons komen ervaren minder stress en meer rust en focus op school”.

Wil je meer informatie?
http://nl.tm.org
TM Centrum Utrecht
Contactgegevens
Bevoegde TM leraren:
Gerda Jongenelen en Ton Jansen
Lanuariusweg 7, 3453 JA De Meern
E utrecht@tm.nl

030-25 14 995

06 26362005 (Gerda)

06 45010848 (Ton)